DİVAN DERNEĞİ OKUMA PROGRAMLARI

Divan Araştırma ve Eğitim Derneği 12 yıldan beri zengin kültürel mirasımızın, medeniyet değerlerimizin ve gönül coğrafyamızın yeni nesiller tarafından bilinmesi için farklı seviyelerde birçok çalışma gerçekleştirmiştir. Bu bağlamda Kasım 2017-Mayıs 2018 tarihleri arasında icra edilecek okuma programlarımız üç sahada olacak ve her programa lisans ve yüksek lisans öğrencileri arasından 10’ar kişi seçilecektir. Yoğun okuma ve araştırmanın yanı sıra okuma programına katılacak öğrencilerimiz için kariyer danışmanlığı da yapılacaktır. Cihangir İşbilir yönetiminde gerçekleşecek programlarımıza başvurular için son tarih 1 Kasım’dır. Katılımcılar mülakatla belirlenecek ve Kasım ayı içinde program saatleri ve yeri ile birlikte ilan edilecektir.

afrika-okumaları

Afrika Okumaları
1. Büyük Güçler Ve Afrika & 21. Yy’da Çok Boyutlu Afrika Rekabeti (Ufuk Tepebaş)
2. Dönüşüm Sürecindeki Sahra Alti Afrika & Kalkinma, Güvenlik Ve Ortaklik (Ufuk Tepebaş)
3. Sahra Alti Afrika (Ufuk Tepebaş / Ahmet Kavas)
4. Afrika’da Bölgesel Örgütler (Ufuk Tepebaş)
5. Dünya Siyasetinde Afrika (Kollektif / Nobel Dağitim)
6. Yedi İklim Dört Kita – 2 Ortadoğu-Afrika (Ali Nar)
7. Geçmişten Gnümüze Afrika (Ahmet Kavas)
8. 140 Yillik Miras Güney Afrika’da Osmanlilar (Ahmet Uçar)
9. Osmanli-Afrika İlişkileri (Ahmet Kavas)
10. Yükselen Afrika Ve Türkiye (Ahmet Kavas)
11. Afrikalilar (Ali Mazrui)
12. Afrika’da İslam (Vincent Monteil)
13. Afrika Ulusal Mücadeleleri (Türkkaya Ataöv)
14. Büyük Sahra’da Türk-Fransiz Rekabeti (Abdurrahman Çayci)
15. Güney Afrika’da Osmanlilar (Ahmet Uçar)
16. Sudan Dosyasi (Adil Doğru)
17. Küreselleşme Sürecinde Afrika Ve Türkiye İlişkileri (Numan Hazer)
18. Afrika Zengin Ama Yoksul (İbrahim Okur)
19. Emperyalizmin Afrika Sömürüsü (Türkkaya Ataöv)
20. Afrika Masallari (Murat Kosova)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.