diplomasi-elcileri-kahvesi-slider-1

"DİPLOMASİ ELÇİLERİ KAHVESİ" PROJE REHBERİ VE BAŞVURU FORMU

Projenin Özeti

Diplomasi Elçileri Kahvesi, milli ve manevi değerlere sahip, akademik açıdan başarılı; lise, lisans veya lisansüstü eğitim seviyesindeki gençlere; diplomasi, dış politika, güvenlik, tarih, siyaset, uluslararası ilişkiler, coğrafya, kültürlerarası öğrenmeler gerçekleştirebilecekleri eğitim, etkinlik, atölye, kitap okuma çalışmaları gibi faaliyetlerin sunulacağı, gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyip aktif katılımlarını sağlamaya yönelik bir merkezdir.

Diplomasi Elçileri Kahvesi’nde gençlerin kültürel, sanatsal ve entelektüel gelişimine katkı sağlayabilecek nitelikte hizmet verecek; farklı disiplinlere ve farklı ilgi alanlarına sahip gençlerin beklentilerine karşılık verecek çeşitlilikte kitaplar bulundurulmaktadır. Diplomasi Elçileri Kahvesi, okuma ve kütüphane kültürünün yaygınlaştırılması adına önemli katkılar verecektir.

Diplomasi Elçileri Kahvesi Çalışma Saatleri

Hafta içi: 10:00 – 19:00 saatleri arası

Kimler Başvuru Yapabilir

Katılımcı Seçim Ölçütleri:

• Web sitemiz üzerinden online başvuru yapan, ardından proje koordinasyon ekibi ile yapılacak mülakattan başarılı olan
  • Daha önce gönüllü çalışmalar yapan, STK deneyimi olan, derslerinde başarılı olan
  • Sultangazi ilçesi öncelikli olmak üzere 16-26 yaş aralığında lise, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi veya mezunu olan
  • Tercihen en az bir yabancı dili en az başlangıç düzeyinde bilen bireyler
Başvuru ve Mülakat Tarihleri

Online Başvurular: 05 Nisan 2021 – 23 Nisan 2021

Mülakat Tarihleri:  08 Nisan 2021 – 23 Nisan 2021

Atölyeler

1- Gönüllülük Atölyesi

Gönüllülük atölyesinde alınacak eğitimler sayesinde bireylere sivil toplum duyarlılığını oluşturulması ve gönüllülük kültürünün aşılanması ve bireylere belli nitelik/becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir.

Gönüllülük atölyesi katılımcıları gönüllülük kavramı, gönüllülüğün ilke ve esasları, gönüllülük bilinci ve faaliyetleri üzerine okumalar, raporlamalar yapacak olup gönüllülüğe dair müzakereler, seminerler, mülakatlar, kurum ziyaretleri, saha çalışmaları, raporlamalar, seminerler gerçekleştirilecektir.

Gönüllülük atölyesinin amacı; ihtiyaç ve kriz durumlarında gönüllülerin ne şekilde hareket edeceği, sürece nasıl katkı sağlayacağına yönelik farkındalığın kazandırılması ve bireylerin psikososyal açıdan uygun olduğu gönüllülük alanlarında değerlendirilmesinin sağlanmasıdır.

2- Merhaba Afrika Atölyesi

Afrika tarihinin, sömürgecilik dönemlerinin ve kıtadaki bağımsızlık hareketlerinin inceleneceği atölyede Türkiye’nin Afrika’daki çalışmalarının, ülke içinde ve uluslararası kamuoyuna sağlıklı bir şekilde duyurulmasının amaçlayan gençlerin kendilerini bu alanda geliştirmelerini hedefleyen bir dizi çalışma gerçekleştirilecektir. Afrika’daki insani durum, krizler ve çatışmalar, barış inşası, insani diplomasi ve insani yardım çalışmalarına dair konular da atölye kapsamında ele alınacaktır.

3- İnsani Diplomasi Atölyesi

Türkiye’yi yakından ilgilendiren çatışma bölgelerine baktığımızda gerek mikro gerekse de makro düzeyde yeni çatışmaların çıkması ihtimaller dahilindedir. Mevcut çatışmaların etkileri uzun yıllar boyunca devam etmekte olduğundan çatışma sonrası barış inşası için sistematik ve ciddi çalışmaların icra edilmesi oldukça önemlidir. Bu amaçla bir an önce yeni uzmanların, saha elemanlarının ve gönüllülerin yetiştirilmesi ciddi bir ihtiyaçtır. Sadece sahayı doğru okuyan uzman ve analistlerin yetiştirilmesi, sorunları çözmek için yetersiz kalır. Bunun yanında, sahada gözlem, yardım ulaştırma, arabuluculuk, sosyolojiyi dengeleme, yatıştırma, algıyı yönetme ve yaraları iyileştirme gibi işlevleri yerine getirecek mekanizmaların kurulmasıyla beraber saha elemanlarının aktif hale getirilmesi için bu atölyede ilgili çalışmalar yürütülecektir.

Proje kapsamındaki tüm eğitimler toplam 40 hafta sürecektir.

Atölye Etkinlikleri

Atölyeler kapsamında, okumalar, seminerler, resmi kurum ziyaretleri, yurt içi  ve yurt dışı saha çalışmaları, raporlamalar, çalıştaylar gerçekleştirilecektir.

Yüz yüze toplantılar ve online platformlar aracılığıyla çalışmaların interaktif ve dinamik bir şekilde devam etmesi hedeflenmektedir.

Sunulacak Destekler

Program kapsamında yer alacağı atölye çalışmalarına düzenli katılım sağlayan ve başarılı olan katılımcılara;

• Derneğimizde, resmi kurum ve kuruluşlarda staj imkanı
  • Yurtiçi  ve yurtdışı saha çalışmalarına katılma imkanı, Cumhurbaşkanlığı, TİKA, YTB, Kızılay, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı gibi resmi kurum ziyaretlerine katılım imkanı
  • Proje kapsamında sunulacak eğitim ve atölyelerden ücretsiz yararlanma
  • Online İngilizce dil paketi hediyesi
  • Katılım sertifikası
  • Proje atölye katılımcıları için ajanda, kalem, magnet vb sürpriz hediyeler
Başvuru Formu

BAŞVURU FORMU

“Diplomasi Elçileri Kahvesi Projesi” T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

Bize Ulaşın

Şu anda buralarda değiliz. Ancak bize bir e-posta gönderebilirsiniz ve en kısa sürede size geri döneceğiz.