İslam Dünyasında İyi Yönetişim Buluşmaları

Divan Araştırma ve Eğitim Derneği ile Rabia Platformu işbirliğinde gerçekleştirilen “İslam Dünyasında İyi Yönetişim Buluşmaları” konulu projemiz kapsamında 9 ve 22 Nisan 2015 tarihlerinde iki çalıştay ve 14-15 Ağustos 2015 tarihleri arasında Uluslararası İyi Yönetişim Sempozyumu başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Çalıştaylarda; İslam Dünyası’ndaki darbeler, darbeleri hazırlayan faktörler, darbe teşebbüslerine karşı alınması gereken tedbirler, darbe türleri, darbelerle mücadelede medya ve sivil toplumun önemi,vesayet rejimi türleri, darbe öncesi, darbe süresince ve darbe sonrasında atılması gereken adımlar, darbelerle sivil mücadele gibi konular ele alınmıştır.

14 Ağustos Cuma Akşamı Dünya Rabia Günü Programı adı altında Uluslararası İyi Yönetişim Sempozyumunun açılış programı gerçekleştirilmiştir. Yoğun katılımın olduğu açılış programında kokteyl ikramı ve fotoğraf sergisi yanı sıra açılış ve selamlama konuşmaları, mini konser, hediye takdimleri gerçekleştirilmiştir.

15 Ağustos Cumartesi -Sempozyumun 2. Gününde- konuşmalar, 10.00-17.00 saatleri arasında üç oturum halinde gerçekleştirilmiştir.

Çalıştaylara ve sempozyuma birçok ülkeden akademisyen, siyaset ve bilim adamı, sivil toplum temsilcisi, medya mensubu kişiler katılmıştır.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.