Dili doğru ve etkili bir biçimde kullanabilmemiz için temel kural, öncelikle söyleyecek bir sözümüzün olması. Yani bilmediğimiz, hakim olmadığımız konularda akılda kalan bir hitabetten bahsetmemiz epey zor olacaktır. Ve daha da önemlisi anlattığımız şeyleri gerçek kılmak ve dinleyicileri bu hikayenin içine almak. Samimiyet ve gerçeklik de bir başka önemli unsur. Yüzlerce kişilik bir kalabalığa hitap ederken takındığımız tavır ve ses tonu ile, bakkaldan yumurta isterkenki arasında uçurum olmamalı. Gerçeklik ölçümüz bu olmalı.
Diksiyonun iletişimdeki gücünü doğru kullanabilmek, diksiyonun olmazsa olmazları dediğimiz vurgu, tonlama, fonetik ve ulamada nelere dikkat etmemiz gerekir, sizlere bazı önemli hatırlatmalarda bulunacağız. Tonlama ve vurgunun dışında sesin etkili kullanımı için de uygulamalarımız olacak. Bir diğer altını çizeceğimiz başlık ise ünlü ve ünsüzlerin doğru kullanımı. Türkçenin yazıldığı gibi okunan bir dil olmadığına daha önceki eğitimlerimizde değinmiştik. Doğru bildiğimiz yanlışların üzerine bu sefer daha kuvvetli gideceğiz.. Anlatırken ahengi nasıl yakalayacağız, konuşmada esneklik nasıl sağlanır, mercek tutacağımız diğer konu başlıkları olacak.. Konuşurken ve dinlerken etkili bir vücut diline de değineceğiz, merak ettirme teknikleri ve okumak ile anlatmak arasındaki farklar da yine bu eğitim setimizin içinde yer alacak konular arasında.
Bu eğitim seti içerisinde aşağıdaki konuların anlatımlarını bulabilirsiniz.
- Etkili Hitabet ve Hikayeleme Teknikleri
- Temel Diksiyon
- Akıcı Konuşmanın 10 Temel Kuralı
Sizlerde bu eğitimi izledikten sonra; diksiyon temellerini öğrenebilir, çok daha akıcı ve güzel bir konuşmaya sahip olabilirsiniz.