Diplomasi Elçileri Kahvesi

Diplomasi Elçileri Kahvesi’nin amacı, milli ve manevi değerlere sahip, akademik açıdan başarılı; lise, lisans veya lisansüstü eğitim seviyesindeki gençlere; diplomasi, dış politika, güvenlik, tarih, siyaset, uluslararası ilişkiler, coğrafya, kültürlerarası öğrenmeler gerçekleştirebilecekleri eğitim, etkinlik, atölye, kitap okuma çalışmaları gibi faaliyetlerin sunulması, gençlerin kişisel gelişimlerini destekleyip aktif katılımlarını sağlamaya yönelik bir merkez işlevi görmektir.

Diplomasi Elçileri Kahvesi Projesi bünyesinde bulunan Gönüllülük Atölyesi, İnsani Diplomasi Atölyesi ve Merhaba Afrika Atölyesi katılımcıların bu alanlarda uzmanlaşmaları adına okuma, raporlama, analiz ve sunum çalışmalarının yanı sıra saha faaliyetleri de yapmaktadır.

Diplomasi Elçileri Kahvesi’nde gençlerin kültürel, sanatsal ve entelektüel gelişimine katkı sağlayabilecek nitelikte hizmet verilmekte; farklı disiplinlere ve farklı ilgi alanlarına sahip gençlerin beklentilerine karşılık verecek çeşitlilikte kitapların bulundurulmasına özen gösterilmektedir. Diplomasi Elçileri Kahvesi, okuma ve kütüphane kültürünün yaygınlaştırılması adına önemli katkılar verilmektedir.

 

Katılımcı Seçim Ölçütleri:

  • Web sitemiz üzerinden online başvuru yapan, ardından proje koordinasyon ekibi ile yapılacak mülakattan başarılı olan
  • Daha önce gönüllü çalışmalar yapan, STK deneyimi olan, derslerinde başarılı olan
  • Sultangazi ilçesi öncelikli olmak üzere 16-26 yaş aralığında lise, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi veya mezunu olan
  • Tercihen en az bir yabancı dili en az başlangıç düzeyinde bilen bireyler

Online Başvurular: 05 Nisan 2021 – 23 Nisan 2021

Mülakat Tarihleri:  08 Nisan 2021 – 23 Nisan 2021

1.Gönüllülük Atölyesi

Gönüllülük Atölyesi'nde alınan eğitimler sayesinde bireylere sivil toplum duyarlılığını oluşturulması ve gönüllülük kültürünün aşılanması ve bireylere belli nitelik/becerilerin kazandırılması hedeflenmiştir.

Gönüllülük atölyesi katılımcıları gönüllülük kavramı, gönüllülüğün ilke ve esasları, gönüllülük bilinci ve faaliyetleri üzerine okumalar, raporlamalar yapmakta olup gönüllülüğe dair müzakereler, seminerler, mülakatlar, kurum ziyaretleri, saha çalışmaları, raporlamalar, seminerler gerçekleştirilmektedir.

Gönüllülük atölyesinin amacı; ihtiyaç ve kriz durumlarında gönüllülerin ne şekilde hareket edeceği, sürece nasıl katkı sağlayacağına yönelik farkındalığın kazandırılması ve bireylerin psikososyal açıdan uygun olduğu gönüllülük alanlarında değerlendirilmesinin sağlanmasıdır.

2.Merhaba Afrika Atölyesi

Afrika tarihinin, sömürgecilik dönemlerinin ve kıtadaki bağımsızlık hareketlerinin incelendiği atölyede Türkiye’nin Afrika’daki çalışmalarının, ülke içinde ve uluslararası kamuoyuna sağlıklı bir şekilde duyurulmasının amaçlayan gençlerin kendilerini bu alanda geliştirmelerini hedefleyen bir dizi çalışma gerçekleştirilmektedir. Afrika’daki insani durum, krizler ve çatışmalar, barış inşası, insani diplomasi ve insani yardım çalışmalarına dair konular da atölye kapsamında ele alınmaktadır.

3.İnsani Diplomasi Atölyesi

Türkiye’yi yakından ilgilendiren çatışma bölgelerine baktığımızda gerek mikro gerekse de makro düzeyde yeni çatışmaların çıkması ihtimaller dahilindedir. Mevcut çatışmaların etkileri uzun yıllar boyunca devam etmekte olduğundan çatışma sonrası barış inşası için sistematik ve ciddi çalışmaların icra edilmesi oldukça önemlidir. Bu amaçla bir an önce yeni uzmanların, saha elemanlarının ve gönüllülerin yetiştirilmesi ciddi bir ihtiyaçtır. Sadece sahayı doğru okuyan uzman ve analistlerin yetiştirilmesi, sorunları çözmek için yetersiz kalır. Bunun yanında, sahada gözlem, yardım ulaştırma, arabuluculuk, sosyolojiyi dengeleme, yatıştırma, algıyı yönetme ve yaraları iyileştirme gibi işlevleri yerine getirecek mekanizmaların kurulmasıyla beraber saha elemanlarının aktif hale getirilmesi için bu atölyede ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Atölyeler kapsamında, okumalar, seminerler, resmi kurum ziyaretleri, yurt içi  ve yurt dışı saha çalışmaları, raporlamalar, çalıştaylar gerçekleştirilmektedir.

Yüz yüze toplantılar ve online platformlar aracılığıyla çalışmalar interaktif ve dinamik bir şekilde devam etmektedir.

Program kapsamında yer alacağı atölye çalışmalarına düzenli katılım sağlayan ve başarılı olan katılımcılara;

  • Derneğimizde, resmi kurum ve kuruluşlarda staj imkanı
  • Yurtiçi  ve yurtdışı saha çalışmalarına katılma imkanı
  • Cumhurbaşkanlığı, TİKA, YTB, Kızılay, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı gibi resmi kurum ziyaretlerine katılım imkanı
  • Proje kapsamında sunulan eğitim ve atölyelerden ücretsiz yararlanma
  • Katılım sertifikası
  • Proje atölye katılımcıları için ajanda, kalem, magnet vb sürpriz hediyeler

“Diplomasi Elçileri Kahvesi” İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)