Genç Diplomasi Akademisi

GSB Projeleri

Genç Diplomasi Akademisi

Projemizin genel amacı, Türkiye’nin sahip olduğu genç potansiyeli tarih, siyaset, coğrafya, diplomasi alanlarında nitelikli ve işlevsel hale getirmeye yönelik eğitimler ve etkinlikler aracılığıyla geliştirmektir.

Proje kapsamında kurulan Balkanlar Atölyesi, Doğu Akdeniz Atölyesi ve Suriye Atölyesi okuma, raporlama, analiz ve sunum çalışmalarını yürütülmektedir. Proje katılımcılarının bölgelerdeki yetkinliklerini arttırmaya yönelik bu çalışmaların yanı sıra projede saha çalışmaları da yapılmaktadır.

Projemiz aracılığıyla gençlerin kişisel ve kişilerarası becerileri artırmasına yönelik (iletişim becerileri, takım çalışması, organizasyon becerileri, problem çözme becerisi, kriz yönetimi, liderlik, analitik düşünce, iş ahlakı, pozitif tutum, esnek çalışma, etik, dijital okuryazarlık vb.) çalışmalar; kişisel gelişim eğitimleri yapılmaktadır.

Genç diplomat adaylarının aktif katılımlarıyla gerçekleşecek kapsamlı bir kişisel gelişim eğitim programı olan projede eğitimler ve program faaliyetleri ile gençlerin diplomasi, siyaset, tarih, coğrafya, münazara, hitabet, liderlik, yöneticilik, gönüllülük alanlarında kendilerini geliştirmelerini sağlamak, onların nitelikli ve aktif bireyler olmalarını desteklemek istenmektedir.

Katılımcı Seçim Ölçütleri:

• Web sitemiz üzerinden online başvuru yapan, ardından proje koordinasyon ekibi ile yapılacak mülakattan başarılı olan
  • Daha önce gönüllü çalışmalar yapan, STK deneyimi olan, derslerinde başarılı olan
  • Sultangazi ilçesi öncelikli olmak üzere 16-26 yaş aralığında lise, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi veya mezunu olan
  • Tercihen en az bir yabancı dili en az başlangıç düzeyinde bilen bireyler

Online Başvurular: 05 Nisan 2021 – 23 Nisan 2021

Mülakat Tarihleri:  08 Nisan 2021 – 23 Nisan 2021

1 – Balkanlar Atölyesi:

Bu atölyede Balkanların tarihi, siyasi ve ideolojik yapısı, ekonomisi, dış politikası, bölgedeki kriz bölgeleri ve bunları etkileyen küresel aktörler üzerine izleme değerlendirme ve raporlama çalışmaları yapılmaktadır. Türkiye’nin Balkanlar politikası da atölyede ele alınan konulardan olup Balkanlardaki Osmanlı mirası, Balkan edebiyatı ve Balkanlar kökenli devlet ve fikir insanları gibi konulara da atölye çalışmalarında yer verilmektedir.

2- Doğu Akdeniz Atölyesi:

Bu atölyede Doğu Akdeniz’in jeopolitiği ve enerji sahaları, Türkiye’nin Doğu Akdeniz ülkeleri ile ilişkisi, siyasi ve güvenlik boyutları incelenip Türkiye’nin Doğu Akdeniz politikası ve Kıbrıs’ın stratejik önemi ile Türkiye’nin Kıbrıs politikası gibi konular üzerine izleme, değerlendirme ve raporlama çalışmaları yapılmaktadır. Atölye kapsamında “Mavi Vatan” kavramı ve Türkiye’nin Akdeniz’de barış ve güvenliğin tesisi için yaptığı faaliyetler de atölyede ele alınan konulardandır.

3- Suriye Atölyesi:

Suriye Atölyesi’nde Suriye’nin tarihi, coğrafyası, ekonomisi, Suriye’deki insani durum ve yaşanan krizin seyri ile Türkiye’nin Suriye politikası, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik resmi ve sivil kurumların projeleri ve Türk medyasındaki yeri incelenmektedir. Konular insani yardım ve uluslararası hukuk açısından ele alınacak olup değerlendirme ve raporlama çalışmaları yapılmaktadır.

Atölyeler kapsamında, okumalar, seminerler, resmi kurum ziyaretleri, yurt içi  ve yurt dışı saha çalışmaları, raporlamalar, çalıştaylar gerçekleştirilmektedir.

Yüz yüze toplantılar ve online platformlar aracılığıyla çalışmaların interaktif ve dinamik bir şekilde devam etmesi hedeflenmektedir.

Projemiz kapsamında bulunan 3 atölyeye katılım sağlayan herkese kişisel gelişim eğitimleri verilecektir. Atölye katılımcılarına verilecek kişisel gelişim eğitimleri şu şekildedir:

• Rapor Yazma
  • M.S. Office Programları Eğitimi
  • Kariyer Söyleşileri
  • Diksiyon ve Hitabet
  • Etkili Sunum Teknikleri
  • Temel İletişim Becerileri
  • Arabuluculuk
  • Temel İnsan Hakları Eğitimi
  • Proje Yazma ve Yönetimi
  • Savunuculuk Eğitimi
  • Harita Okuma
  • Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi
  • Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri

Program kapsamında yer alacağı atölye çalışmalarına düzenli katılım sağlayan ve başarılı olan katılımcılara;

• Derneğimizde, resmi kurum ve kuruluşlarda staj imkanı
  • Yurtiçi  ve yurtdışı saha çalışmalarına katılma imkanı
  • Cumhurbaşkanlığı, TİKA, YTB, Kızılay, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı gibi resmi kurum ziyaretlerine katılım imkanı
  • Proje kapsamında sunulan eğitim ve atölyelerden ücretsiz yararlanma
  • Katılım sertifikası
  • Proje atölye katılımcıları için ajanda, kalem, magnet vb sürpriz hediyeler

“Genç Diplomasi Akademisi” Projesi T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından GPDP (2020-1) kapsamında desteklenmektedir.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)